Szociális ügyek

Szociális ügyek

Esélyegyenlőség

A Műegyetemen tanulmányokat folytató speciális igényű hallgatók számára egyre szélesebb körben érhetőek el különböző szolgáltatások. Az általunk nyújtott szolgáltatások célja, hogy:

  • minden itt tanuló hallgató számára egyenlő esélyeket biztosítsunk annak érdekében, hogy tanulmányaikat képességeik és szorgalmuk szerint végezhessék,
  • speciális igényeik ne jelenthessenek hátrányt számukra egyetemi teljesítményükben és beilleszkedésükben.

Ha középiskolában, vagy az érettségi alkalmával már részesült kedvezményekben és most is szeretné ezeket igénybe venni, regisztráljon a Hallgatói Esélyegyenlőségi Bizottságnál (HEB)!

A Hallgatói Esélyegyenlőségi Bizottság a 2023/24 tanév őszi félévére is meghirdeti esélyegyenlőségi alapú kollégiumi férőhelypályázatát. A férőhelyekre akkor tud pályázni, ha már regisztrált a HEB-nél.

Rendszeres szociális ösztöndíj

Az Egyetemre való bekerülés bizonyára többeknek megterheli a családi költségeket, illetve a saját kiadásaikat is. Az Egyetemi Szociális Bizottság a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázattal szeretne segítséget nyújtani Önöknek, ugyanis a pályázat keretein belül a szociális helyzet felmérése után lehetőségük van anyagi támogatáshoz és kollégiumi férőhelyhez is jutni.

A pályázat kollégiumhoz való leadási és hiánypótlási határideje között mindössze egy hét áll rendelkezésre, így a kommunikáció megkönnyítése és a segítségnyújtás gyorsasága kedvéért online tájékoztató fórumot hirdetünk.


Időpont: 2023. augusztus 2. (szerda) 19:00

Helyszín: Microsoft Teams, csoportkód: uadskrb

További információért látogasson el az alábbi oldalakra:

Egyetemi Szociális Bizottság honlapja
Műegyetemi Egységes Pályázati és Elbírálási Rendszer


Minden érdeklődőt várunk szeretettel, emellett sikeres pályázást kívánunk!
Üdvözlettel
Egyetemi Szociális Bizottság