Hogyan készüljek az egyetemre?

Hogyan készüljek az egyetemre?

Frissen felvett hallgatóink a félév elején felmérő dolgozatot írnak matematikából és fizikából. Ennek célja, hogy a hallgató tudásszintjét felmérje a BME elvárásaihoz képest . A feladatok nehézsége a középszintű érettségi szintjének felel meg, az elvárt minimális teljesítési szint 40-50%. Mérje fel jelenlegi tudásszintjét a korábbi évek dolgozatai segítségével, és döntse el ez alapján, hogy szüksége lenne-e a nyár hátralevő részében az ismeretei felfrissítését célzó gyakorlásra matematikából és fizikából !

 

Az ellenőrzéshez itt találhatók a feladatsorok megoldásai is – saját érdekében csak a feladatok megoldását követően nézze meg ezeket !

Figyelem: az „éles” felmérők megírása alatt függvénytáblázat, képletgyűjtemény nem használható !

A fizika felmérő időpontja 2021. szeptember 1. 9-10h. A felmérőt a hallgatók az egyetem tantermeiben okostelefonjuk segítségével írják. A telefonról mobilhálózaton be kell jelentkezniük a Kar Moodle információs rendszerébe (https://edu.vik.bme.hu/), és feleletválasztós tesztkérdések ill. két számítási feladat megoldásával tudják teljesíteni a szintfelmérőt. Kérjük, hogy mindenki hozza magával az okostelefonját, számológépet, 1-2 papírlapot és íróeszközt a számítási feladatok segédszámításaihoz. Mivel az egyetem vezetéknélküli hálózatába csak regisztrált készülékek tudnak bejelentkezni (amivel lehet, hogy még nem rendelkeznek), szükségük lesz egy nem túl nagy adatforgalmat igénylő mobil hálózat elérésére telefonjukról.

A felmérő megoldását és az elért eredményeket este 20h-ig tesszük közzé a Kar honlapján. A legalább 50%-os eredményt elérő hallgatók az elsőéves fizika tantárgyakban kedvezményekre számíthatnak a követelmények teljesítésénél !

A felmérő napjának reggelén 8h00-8h20 között gyülekeznek a Schönherz Kollégiumnál, adott beosztás szerint felsőbb éves seniorok kísérik a gólyákat a megfelelő termekbe. Amennyiben valaki nem rendelkezne okostelefonnal vagy mobil hálózat eléréssel, korlátozott számban a kar vizsgatermében tudunk számítógépes hozzáférést biztosítani. Ilyen igényüket a hét első két napján feltétlenül jelezzék a gólyahét program szervezőinek.

A Moodle rendszerbe történő belépéshez a BME Címtár azonosítójára lesz szüksége, amely szám@bme.hu formátumú. Az azonosítóját megnézni, és az ehhez tartozó jelszót beállítani ezen a felületen tudja, a Neptun-kódjával és a Neptunban megadott jelszavával belépve. Figyelem! A frissen felvett hallgatók a Központi Tanulmányi Hivataltól levélben kapják meg a Neptun-kódjukat és az induló jelszavukat, viszont ezzel az ideiglenes jelszóval nem tudnak közvetlenül bejelentkezni a címtáras adminisztrációs felületen. Előbb be kell lépniük a Neptunba, ott be kell állítaniuk egy új (saját, más által nem ismert) jelszót, és ez már használható lesz a címtáras adminfelületre való bejelentkezéshez. A Címtár egy munkanapon belül frissíti a Neptunban tárolt adatokat. Amennyiben további információra van szüksége a Címtár használatával kapcsolatban, azt itt találja.

További részletes tájékoztatást a felmérőről itt talál. Ismeretei felfrissítéséhez hasznos lehet a seniorok által augusztus 30-án (hétfőn) 17h30-19h között tartott fizika konzultáció (ld. gólyahét program).

Ha úgy döntött, hogy elkelne még egy kis gyakorlás szeptember előtt…